5/4/2006 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: «Τραγικές οι ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό στο

Θέμα: «Τραγικές οι ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό στο Κ.Υ. Ιστιαίας και στα Π.Ι. της Β. Εύβοιας. Κινδυνεύουν πολίτες καταγγέλλει η κυρία Περλεπέ»

Με νέα ερώτηση που απευθύνει στον Υπουργό Υγείας, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, ζητά να υπάρξει άμεση στελέχωση και αναβάθμιση του Κ.Υ. Ιστιαίας και να καλυφθούν οι θέσεις αγροτικών γιατρών της Β. Εύβοιας που βρέθηκαν κενές το τελευταίο διάστημα, λόγω των πολλαπλών αποσπάσεων σε Νοσοκομεία Αθήνας και Χαλκίδας με συνέπεια να καλύπτονται πλημμελώς οι υγειονομικές ανάγκες τεσσάρων Δήμων και μιας Κοινότητας στο Βόρειο τμήμα του νομού μας. Όπως τόνισε η κυρία Περλεπέ και σε ομιλία της στη Βουλή την Τρίτη 4 Απριλίου και στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη φαρμακευτική μεταρρύθμιση, η κατάσταση για τις πιο πάνω περιοχές έχει φθάσει στο απροχώρητο και καθημερινά κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές λόγω ακριβώς της ελλιπούς στελέχωσης του Κ.Υ. Ιστιαίας και των συνεχών αποσπάσεων των αγροτικών γιατρών από τα Π.Ι. της Β. Εύβοιας.

Είναι ενδεικτικό της ελλιπούς κάλυψης των υγειονομικών αναγκών των πολιτών των περιοχών αυτών, τόνισε η βουλευτής απευθυνόμενη στον Υπουργό Υγείας, ότι υπάρχουν χωριά τα οποία επισκέπτονται οι γιατροί μόνο μια φορά το μήνα, με αποτέλεσμα να μην παρέχεται ουσιαστική βοήθεια στους κατοίκους, όσον αφορά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν. Στην ερώτησή της η κυρία Περλεπέ ζητά να υπάρξει άμεση αναβάθμιση του Κ.Υ. Ιστιαίας, να καλυφθούν πλήρως οι κενές θέσεις αγροτικών γιατρών των Π.Ι. της περιοχής ευθύνης του Κέντρου, ενώ στο βαθμό και στο μέτρο που κρίνεται απαραίτητο, η κάλυψη των υπαρκτών αναγκών του Νοσοκομείου Χαλκίδας να γίνεται με αποσπάσεις από Κ.Υ. που βρίσκονται κοντά στην πρωτεύουσα του Νομού. Τέλος επανέφερε το αίτημα για αναβάθμιση του ΕΚΑΒ, ώστε να καλύπτεται ολόκληρη η Εύβοιας και ιδιαίτερα περιοχές όπως το Βόρειο και Νότιο τμήμα του Νομού, που αντιμετωπίζουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα διακομιδής ασθενών και λόγω της έλλειψης ασθενοφόρων και πληρωμάτων και λόγω του κακού οδικού δικτύου που υπάρχει.

Related Posts

Copyright © 2011-2024 perlepe.gr | Developed by Oceancube - Hosted by innoview.gr