3/5/2006 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: «Εμπαιγμός για τις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις

Θέμα: «Εμπαιγμός για τις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους η τροπολογία που κατέθεσε η Κυβέρνηση καταγγέλλει η κυρία Περλεπέ»

Με τροπολογία που κατέθεσαν οι Υπουργοί Απασχόλησης και Οικονομίας και Οικονομικών, η Κυβέρνηση κάνει πίσω από τα μέτρα που είχε εξαγγείλει για τις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις και τη στήριξή τους, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση που περνάει ο κλάδος, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, λόγω της γρίπης των πτηνών. Συγκεκριμένα, ενώ είχε επέλθει συμφωνία μεταξύ του προηγούμενου Υπουργού Απασχόλησης κ. Παναγιωτόπουλου και του συνδέσμου Πτηνοτροφικών επιχειρήσεων Ελλάδας οι ρυθμιζόμενες οφειλές προς ΙΚΑ και ΟΓΑ να αποπληρωθούν σε 120 μηνιαίες δόσεις και σε 20 εξαμηνιαίες αντίστοιχα, με την τροπολογία, η αποπληρωμή του ΙΚΑ θα γίνει σε γίνει σε 80 μηνιαίες δόσεις και του ΟΓΑ σε 14 εξαμηνιαίες. Επίσης, αντί η ενίσχυση του κλάδου επί του κόστους μισθοδοσίας να περιλαμβάνει το διάστημα από 1.7.2005 – 31.12.2006 και να αφορά το συνολικό κόστος μισθοδοσίας, με την τροπολογία η ενίσχυση θα αφορά το διάστημα 1.9.2005-31.12.2006 και θα δίνεται στο κόστος μισθοδοσίας πλην των εργοδοτικών εισφορών.

Με ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη καλεί τους συναρμόδιους Υπουργούς να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που είχαν εξαγγελθεί και με τις οποίες είχαν συμφωνήσει οι πτηνοτρόφοι, ώστε και να βοηθηθεί ουσιαστικά ο κλάδος και να μην χάσουν τη δουλειά τους οι χιλιάδες εργαζόμενοι σ’ αυτόν. Σε σχετική δήλωσή της η βουλευτής, χαρακτηρίζει εμπαιγμό τις υπαναχωρήσεις της Κυβέρνησης από τα συμφωνηθέντα και τονίζει ότι, για μια ακόμη φορά η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύεται ανίκανη να διαχειριστεί τα προβλήματα της οικονομίας, αφού άλλα υπόσχεται και άλλα κάνει, πέρα και έξω από κάθε δεοντολογία και με θύματα πάντα τους εργαζόμενους. Η κυρία Περλεπέ ζητά με την ερώτησή της να αποσυρθούν και να αλλάξουν τα επίμαχα σημεία της εν λόγω τροπολογίας και να ρυθμιστούν τα θέματα στήριξης της πτηνοτροφίας όπως είχε συμφωνηθεί εξ αρχής.

Related Posts

Copyright © 2011-2024 perlepe.gr | Developed by Oceancube - Hosted by innoview.gr