23/8/2006 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: «Με ρυθμούς χελώνας και με το σταγονόμετρο οι προσλήψεις στις Μονάδες Υγείας…

Θέμα: «Με ρυθμούς χελώνας και με το σταγονόμετρο οι προσλήψεις στις Μονάδες Υγείας στην Εύβοια. Απάντηση σε ερώτηση της κας. Περλεπέ»

Με την πρόφαση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ προσπαθεί να δικαιολογήσει ο Υπουργός Υγείας την κυβερνητική αδράνεια στο ζήτημα των προσλήψεων προσωπικού στα νοσοκομεία και στις άλλες Μονάδες Υγείας της Εύβοιας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρίας Κατερίνας Περλεπέ-Σηφουνάκη, ο κύριος Αβραμόπουλος παραθέτει απλώς τις ελάχιστες προκηρύξεις που υπάρχουν για το χώρο της Υγείας στο Νομό, οι οποίες ούτε έχουν ολοκληρωθεί ούτε καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας των μονάδων. Όσον αφορά στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έκδοση των καταστάσεων των έκτακτων αποδοχών των εργαζομένων, ο Υπουργός αναφέρει ότι φταίνε οι ρυθμοί επεξεργασίας από το Κ.Η.Υ.Κ.Υ. και η διαδικασία θεώρησης των ενταλμάτων από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τις Δ.Ο.Υ. Για ζητήματα που αφορούν ειδικότερα το Γ.Ν. Καρύστου δεν δίδεται η παραμικρή εξήγηση για την οδηγία του μέχρι πρότινος διοικητή περί επιλεκτικής και κατόπιν έγκρισης του πρωτοκόλλησης των εγγράφων των πολιτών, ενώ για τη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου του εν λόγω νοσοκομείου που στερείται υπαλλήλου-τηλεφωνητή, απλώς διαπιστώνεται η έλλειψη, χωρίς όμως να λαμβάνεται κάποιο μέτρο για την πλήρωση της θέσης.

Τα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού στις επι μέρους υπηρεσίες και ιδιαίτερα στην Νοσηλευτική, πάλι αντιμετωπίζονται στο απαντητικό έγγραφο του Υπουργού ως εκκρεμή θέματα που «θα λυθούν», όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των προκηρύξεων. Σχολιάζοντας τις απαντήσεις του κυρίου Αβραμόπουλου, η κυρία Περλεπέ υπογραμμίζει σε δήλωση της, ότι ο νυν υπουργός, συνεχίζοντας την επικοινωνιακή τακτική του προκατόχου του, αποποιείται ευθυνών και αποφεύγει να δώσει άμεσες λύσεις επικαλούμενος τη γραφειοκρατία και άλλες σαθρές δικαιολογίες. «Εκείνο που πρέπει να ενδιαφέρει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά και την κυβέρνηση συνολικά -συνεχίζει η βουλευτής- είναι να λειτουργούν εύρυθμα οι Μονάδες Υγείας και για να γίνει αυτό, βασική προϋπόθεση αποτελεί η επαρκής τους στελέχωση με προσωπικό. Δυστυχώς, οι προεκλογικές τους δεσμεύσεις για χιλιάδες προσλήψεις, αποδεικνύονται «έπεα πτερόεντα » και το κόστος των ασυνεπειών αυτών το πληρώνουν οι πολίτες. Όσο ο κρατικός προϋπολογισμός για την Υγεία μένει στάσιμος ή μειώνεται, τόσο οι δικαιολογίες των κυβερνώντων θα περισσεύουν. Αυτή είναι η ουσία των προβλημάτων και όχι οι διαδικασίες που ακολουθούνται για τις προσλήψεις και για την κάλυψη των υπόλοιπων αναγκών του ΕΣΥ».

Related Posts

Copyright © 2011-2024 perlepe.gr | Developed by Oceancube - Hosted by innoview.gr