18/1/2007 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: «Την απαξίωση και διάλυση του ΕΣΥ από τη Ν.Δ. κατήγγειλε η κυρία Περλεπέ…

Θέμα: «Την απαξίωση και διάλυση του ΕΣΥ από τη Ν.Δ. κατήγγειλε η κυρία Περλεπέ ως κεντρική εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας »

«Συνεχίζεται η απαξίωση του ΕΣΥ, με τις πράξεις και τις παραλήψεις της Κυβέρνησης». Αυτό επεσήμανε, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατά τη συζήτηση στη Βουλή σχ. Νόμου του Υπουργείου Υγείας, με το οποίο συγχωνεύονται οι Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών (ΔΥΠΕ). Η κυρία Περλεπέ ως κεντρική εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ για το εν λόγω Νομοσχέδιο, στην αρχή της ομιλίας της αναφέρθηκε μεταξύ άλλων: – Στις προσλήψεις προσωπικού που δεν έγιναν – Στην υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ σε όλους τους τομείς – Στην αύξηση των δαπανών των πολιτών για την υγειονομική τους κάλυψη. Ειδικότερα για τις συνέπειες που θα επιφέρει η εφαρμογή του Νομοσχεδίου η βουλευτής τόνισε: «Με τις συγχωνεύσεις των Υγειονομικών Περιφερειών (ΔΥΠΕ) παρά τις προεκλογικές θέσεις της Ν.Δ., ο αποκεντρωμένος χαρακτήρας του ΕΣΥ ουσιαστικά διαλύεται. Οι 7 πλέον ΔΥΠΕ από τις 17 που υπήρχαν και που θα καταργηθούν σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, θα έχουν μόνο διακοσμητικό ρόλο και θα εξυπηρετούν μόνο τις κομματικές επιθυμίες του Υπουργού και της Κυβέρνησης. Η κατανομή που γίνεται δεν έχει ούτε υγειονομική ούτε διοικητική λογική.

Τα Νοσοκομεία π.χ. της Εύβοιας θα ανήκουν πλέον στην ΔΥΠΕ της Θεσσαλίας και δεν θα μπορεί να επιλύεται κανένα πρόβλημα λειτουργίας και οργάνωσης των Μονάδων Υγείας και των άλλων υπηρεσιών του συστήματος. Με τo νέο σχήμα Διοίκησης των ΔΥΠΕ καταπατάται κάθε έννοια δημοκρατικότητας και διαφάνειας». Η κυρία Περλεπέ επίσης υπογράμμισε ότι με τις συγχωνεύσεις των ΔΥΠΕ προκαλείται τεράστια αναστάτωση στους εργαζομένους σ’ αυτές, αφού δεν γνωρίζουν ούτε πώς, ούτε πού θα μεταταχθούν ή θα αποσπαστούν στο νέο σχήμα με τις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες. Αυτό που γίνεται ολοφάνερο στο Νομοσχέδιο, είναι η στήριξη που δίνει η Κυβέρνηση στον Ιδιωτικό Τομέα του χώρου της Υγείας, αφού δίνεται νέα παράταση για την προσαρμογή των Ιδιωτικών τους Κέντρων και Κλινικών στο Π.Δ. του 2001, που έθετε όρους και προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους. Τέλος η βουλευτής άσκησε δριμεία κριτική στον Υπουργό Υγείας για την τροπολογία που κατέθεσε και που παρατείνει το αδιέξοδο για το ωράριο εργασίας των Νοσοκομειακών γιατρών. «Η Κυβέρνηση αφού για 2 χρόνια δεν πήρε κανένα μέτρο, ως όφειλε, για να εφαρμοστεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και η Κοινοτική Οδηγία, με την τροπολογία της παραβαίνει το νόμο και εξαναγκάζει τους γιατρούς σε εξοντωτικά ωράρια μόνο και μόνο για να κερδίσει πολιτικό χρόνο», κατήγγειλε η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ κλείνοντας την ομιλία της.

Related Posts

Copyright © 2011-2024 perlepe.gr | Developed by Oceancube - Hosted by innoview.gr