06/02/2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με Θέμα: «Ψηφίστηκε η τροπολογία της κ. Περλεπέ για μειωμένο πρόστιμο αυθαιρέτων σε άτομα με βαριές αναπηρίες».

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ, η τροπολογία που είχε καταθέσει η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, για δραστική μείωση προστίμων αυθαιρέτων για τυφλούς με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω, καθώς για άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες με ποσοστό αναπηρίας επίσης από 80% και άνω.
 
Τα άτομα αυτά θα καταβάλλουν μόνο το 15% του Ενιαίου Ειδικού προστίμου, όπως υπολογίζεται από το παράρτημα του σχετικού νόμου 4014/2011. Το ίδιο μειωμένο πρόστιμο (15% του ενιαίου ειδικού προστίμου), θα καταβάλλουν και τα πρόσωπα που επιβαρύνονται φορολογικά από πρόσωπα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά αναπηρίας.
 
Κατά την ομιλία της στη βουλή η κ. Περλεπέ, αναπτύσσοντας το σκεπτικό της τροπολογίας της υπογράμμισε:
 
«Θεωρώ ότι είναι απόλυτα δίκαιο και εύλογο στις ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες που ζουν η χώρα μας και οι πολίτες, συνάνθρωποί μας με σοβαρότητα προβλήματα υγείας, όπως αυτά που ανέφερα, να τυγχάνουν μιας πιο ήπιας φορολογικής μεταχείρισης από το κράτος».
 
Η τροπολογία αυτή περιελήφθη στο Άρθρο 70 του εν λόγω νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ με τίτλο «Ποινική προστασία του περιβάλλοντος –Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99/ΕΚ – Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ- Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής».
 
 

Related Posts

Copyright © 2011-2024 perlepe.gr | Developed by Oceancube - Hosted by innoview.gr