5/7/2006 ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κύριο Δημήτρη Αβραμόπουλο

Θέμα: «Σοβαρότατη έλλειψη προσωπικού και προβλήματα λειτουργίας και στο Νοσοκομείο Καρύστου».

Η πολιτική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έχει οδηγήσει και το χώρο της Δημόσιας Υγείας σε πλήρη υποβάθμιση. Παρά τις δεσμεύσεις για πρόσληψη προσωπικού και για χιλιάδες θέσεις εργασίας στα Νοσοκομεία της χώρας, τίποτα δεν έχει γίνει και η λειτουργία τους πανελλαδικά κάθε μέρα χειροτερεύει σε βάρος των πολιτών και των υγειονομικών τους αναγκών. Στο απροχώρητο έχουν φθάσει τα προβλήματα λειτουργίας και για το Νοσοκομείο Καρύστου. Η μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού δημιουργούν καθημερινά δυσάρεστες καταστάσεις τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους ελάχιστους υπάρχοντες εργαζομένους που υπερβάλλουν εαυτούς για να ανταποκριθούν στις τεράστιες ανάγκες λειτουργίας του Νοσοκομείου. Συχνά οι εργαζόμενοι γίνονται δέκτες εντονότατων διαμαρτυριών ακόμα και επιθέσεων από συγγενείς ασθενών που θεωρούν ότι δεν γίνεται σωστή διαχείριση των περιστατικών που τους αφορούν. Όσον αφορά την εσωτερική λειτουργία του Νοσοκομείου, όπως καταγγέλλει με έγγραφες επιστολές διαμαρτυρίας του και ο Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Καρύστου, τα προβλήματα είναι εξαιρετικά οξυμμένα: Στην νοσηλευτική υπηρεσία, μολονότι έχει παρέλθει διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους από την επιλογή νέας Διευθύντριας, για το λοιπό προσωπικό δεν έχει προχωρήσει, ούτε το βαθμολόγιό του, αλλά ούτε και οι κρίσεις Προϊσταμένων Τμημάτων.

Επίσης, τις αργίες, τα Σαββατοκύριακα και τις απογευματινές ώρες δεν υπάρχουν υπάλληλοι που να έχουν αρμοδιότητες φύλαξης του χώρου του Νοσοκομείου, τήρησης του ωραρίου του επισκεπτηρίου και εκτέλεσης εισπρακτικής υπηρεσίας (αντίτιμο εισιτηρίων και εξετάσεων) με συνέπεια να χάνεται ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για το Νοσοκομείο. Μείζον ζήτημα αποτελεί και η λειτουργία της τηλεφωνικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου, η οποία δεν είναι στελεχωμένη με συγκεκριμένους υπαλλήλους με συνέπεια το έργο αυτό να επιφορτίζονται χωρίς να είναι δική τους ευθύνη, οι νοσηλευτές. Όπως αναφέρει επίσης ο Σύλλογος εργαζομένων, έχει δοθεί οδηγία του Διοικητού, να μην πρωτοκολλούνται έγγραφα ελευθέρως, παρά μόνο αφού πάρουν τη σχετική του έγκριση, πράγμα που είναι παράνομο και αντισυνταγματικό. Η απόδοση των εξαιρεσίμων στους εργαζόμενους καθυστερεί υπερβολικά φτάνοντας συχνά και τους 6 μήνες. Για τα εξαιρέσιμα, τις υπερωρίες και τα αναδρομικά πενταετίας, οι εργαζόμενοι σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, έχουν δικαιωθεί με αμετάκλητες αποφάσεις των δικαστηρίων και παρ’ όλα αυτά δεν λαμβάνουν αυτά που δικαιούνται. Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κύριος Υπουργός 1. Πότε θα προχωρήσουν οι προσλήψεις για νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό στο Νοσοκομείο Καρύστου και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Εύβοιας; 2. Πότε θα προσληφθεί εποχικό προσωπικό για το 2006; 3.

Τι μέτρα θα λάβει για την απόδοση χωρίς καθυστέρηση των εξαιρεσίμων στους εργαζόμενους; 4. Πώς θα παρέμβει ώστε να καταβάλλονται χωρίς καθυστέρηση οι υπερωρίες και τα εξαιρέσιμα, αλλά και να αποδοθούν τα αναδρομικά που δικαιούνται οι εργαζόμενοι, τόσο των Νοσοκομείων και των Υγειονομικών Μονάδων της Εύβοιας όσο και πανελλαδικά; 5. Πότε θα γίνουν οι κρίσεις Προϊσταμένων στη Νοσηλευτική υπηρεσία του Νοσοκομείου Καρύστου και πώς θα ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για το βαθμολόγιό τους; 6. Τι μέτρα θα λάβει ώστε να λειτουργήσει με εντεταλμένους προς τούτο υπαλλήλους το τηλεφωνικό Κέντρο του Νοσοκομείου Καρύστου και όχι εκ των ενόντων, όπως συμβαίνει σήμερα, σε βάρος των εργαζομένων άλλων υπηρεσιών και σε βάρος της εξυπηρέτησης των πολιτών; 7. Πώς επιτρέπει σε διορισμένους από την Κυβέρνηση Διοικητές να λογοκρίνουν τους πολίτες παραβιάζοντας τους νόμους και να δίνουν εντολές για επιλεκτική και κατόπιν έγκρισής του τήρηση του πρωτοκόλλου εγγράφων; Αυτή είναι η λογική του «νοικοκυρέματος» των Νοσοκομείων που επαγγέλλεται ο Υπουργός και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;

Related Posts

Copyright © 2011-2024 perlepe.gr | Developed by Oceancube - Hosted by innoview.gr