24/01/2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με Θέμα: «Ψηφίστηκαν δύο τροπολογίες που είχε συνυπογράψει η κ. Περλεπέ».

Ψηφίστηκαν και περιελήφθησαν ως άρθρα στο νόμο: «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», δύο τροπολογίες που είχε συνυπογράψει μαζί με άλλους συναδέλφους της του ΠΑΣΟΚ η βουλευτής  Εύβοιας κυρία Κατερίνα Περλεπέ- Σηφουνάκη.


Η μία τροπολογία δίνει τη δυνατότητα χορήγησης αποδεικτικού ενημερότητας σε φυσικά και νομικά πρόσωπα για χρέη και φορολογικές υποχρεώσεις προς το Δημόσιο, εφόσον προκύπτει ότι το σύνολο των βεβαιωμένων και εκκαθαρισμένων χρεών τους προς το Δημόσιο είναι μικρότερο από το σύνολο των βεβαιωμένων και εκκαθαρισμένων χρηματικών απαιτήσεων τους κατά του Δημοσίου.


Με τη δεύτερη τροπολογία μπαίνουν κανόνες στη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών, καθώς με βάση το άρθρο 3 παρ. 11 του πολυνομοσχεδίου θα μπορεί πλέον να ανατίθεται στις εισπρακτικές εταιρείες η ενημέρωση οφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Με την τροπολογία αυτή, παρέχεται επαρκής προστασία από τον κίνδυνο καταχρήσεων των εισπρακτικών εταιρειών σε βάρος των προσωπικών δεδομένων των οφειλετών.

Related Posts

Copyright © 2011-2024 perlepe.gr | Developed by Oceancube - Hosted by innoview.gr