23/09/2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με Θέμα: «Την επέκταση της αίθουσας υποδοχής το πολιτικού αεροδρομίου Σκύρου, ζητά η κυρία Περλεπέ».

Με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, ζητά να επεκταθεί η αίθουσα υποδοχή του πολιτικού αερολιμένα Σκύρου και να ενισχυθούν οι υποδομές του, ώστε να μπορεί να εξυπηρετείται αυξημένη επισκεψιμότητα στο νησί.
 
Στην ερώτησή της η βουλευτής αναφέρει:
 
«Η Σκύρος είναι ένα από τα λίγα νησιά της χώρας μας που διαθέτουν πολιτικό αεροδρόμιο χάρη στην ύπαρξη στρατιωτικού αεροδρομίου.
Οι υποδομές όμως του πολιτικού αερολιμένα και κυρίως η αίθουσα υποδοχής είναι ελλιπέστατες με συνέπεια, την αδυναμία εξυπηρέτησης των επισκεπτών.
 
Οι προσπάθειες που γίνονται για οργανωμένη προσέλευση τουριστών στο νησί με πτήσεις charters από χώρες όπως, η Ρωσία, η Τσεχία, η Αγγλία, η Ολλανδία, η Ελβετία, αλλά και άλλα κράτη, αντιμετωπίζουν δυσκολίες για να τελεσφορήσουν, με βασική αιτία την μικρή αίθουσα υποδοχής του αερολιμένα που δεν μπορεί να χωρέσει και να εξυπηρετήσει περισσότερους από 30 επισκέπτες.
 
Επειδή η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος θα βοηθήσει σημαντικά την εκμετάλλευση των πολύ μεγάλων δυνατοτήτων του νησιού στο τουριστικό τομέα, αλλά και γενικότερα την οικονομική  και κοινωνική ζωή του τόπου αυτού, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
 
Πώς θα παρέμβετε για να ενισχυθούν οι υποδομές του πολιτικού αερολιμένα Σκύρου και να επεκταθεί η αίθουσα υποδοχής, ώστε να καταστεί επαρκής για τις ανάγκες αυξημένης επισκεψιμότητας;»

Related Posts

Copyright © 2011-2024 perlepe.gr | Developed by Oceancube - Hosted by innoview.gr