2/11/2006 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: «Προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα και κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων…

Θέμα: «Προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα και κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εποχικών δασοπυροσβεστών ζήτησε στη Βουλή η κυρία Περλεπέ»

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή του σχεδίου Νόμου για την αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, η Βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη άσκησε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι, για 2,5 χρόνια δεν ελήφθη κανένα ουσιαστικό μέτρο για το Πυροσβεστικό Σώμα , τη δασοπροστασία, τη στήριξη και ενδυνάμωση των υπηρεσιών, κρατικών και μη, που λειτουργούν για την αντιμετώπιση εξαιρετικά επικίνδυνων φαινομένων, όπως είναι οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες κ.λ.π. Η κυρία Περλεπέ επεσήμανε ότι οι κενές θέσεις στο Π.Σ. σύμφωνα με την οργανική του δύναμη φτάνουν στις 4000 περίπου, αλλά η Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για την κάλυψή τους, προφασιζόμενη έλλειψη πιστώσεων. Για το θέμα των εποχικών δασοπυροσβεστών και τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων η βουλευτής ανέφερε: «Γι’ αυτούς τους εργαζόμενους πρέπει να δοθεί λύση, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δεν μπορεί να βρίσκονται άλλο σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας» και συνέχισε: «Στη προσπάθεια για την πρόληψη, οι εποχικοί δασοπυροσβέστες μπορούν και πρέπει να παίζουν σημαντικό ρόλο, όμως το σχέδιο Νόμου δεν αναφέρει τίποτα συγκεκριμένο και το βάρος δίνεται σχεδόν μονοδιάστατα στην καταστολή των καταστροφικών φαινομένων και κυρίως των πυρκαγιών. Κι όμως η πρόληψη και ορθότερη είναι ως πολιτική αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών και λιγότερο κοστίζει από τις εκ των υστέρων παρεμβάσεις».

Όσον αφορά το θέμα της χρηματοδότησης για την προμήθεια εξοπλισμού στο Π.Σ. αλλά και στη Τ.Α. η κυρία Περλεπέ επεσήμανε επίσης: «Η προμήθεια εξοπλισμού, τα 2,5 χρόνια που πέρασαν, ήταν πολύ μικρή σε σχέση με τις ανάγκες, ενώ όπως γνωρίζετε την τελευταία πενταετία διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ δαπανήθηκαν ποσά για το εξοπλιστικό πρόγραμμα, όσα περίπου είχαν δοθεί συνολικά στην τελευταία πεντηκονταετία…. Αντί να στηρίζονται οι Δήμοι και οι Νομαρχίες για να αντιμετωπίσουν ακραία καταστροφικά φαινόμενα, που συχνά πλήττουν σε μεγάλη έκταση πολλές περιοχές της χώρας και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους πολίτες, μειώνετε τις χρηματοδοτήσεις και σ’ αυτό τον τομέα, με αποτέλεσμα να καταχρεωθεί η Τ.Α. προς ιδιώτες, κυρίως κατόχους μηχανημάτων, που προσλαμβάνουν για να συνδράμουν στην αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών». Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αφού εξήρε την προσφορά των πυροσβεστών και το έργο που επιτελούν με αυταπάρνηση και ηρωισμό, όπως αναγνωρίζει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, έκλεισε την ομιλία της λέγοντας: «Η υπόθεση της αντιμετώπισης των πυρκαγιών και των άλλων καταστροφικών φαινομένων, είναι εθνικό ζήτημα υψίστης σπουδαιότητας και χρειάζεται σοβαρό κεντρικό σχεδιασμό, συνεχή ετοιμότητα, άρτιο εξοπλισμό και κυρίως, τους ανθρώπους που υπηρετούν στις σχετικές υπηρεσίες και πρωτίστως στο Πυροσβεστικό Σώμα, καλυμμένους και προστατευμένους εργασιακά, ώστε να μπορούν απερίσπαστα να εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Related Posts

Copyright © 2011-2024 perlepe.gr | Developed by Oceancube - Hosted by innoview.gr