28/06/2010 ΟΜΙΛΙΑ στην Ολομέλεια της Βουλής

ΟΜΙΛΙΑ στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τυχόν ποινικές ευθύνες Υπουργών.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, προηγουμένως ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα». Και ακριβώς αυτό συνέβη και με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το 2004, στήριξε όλη την προεκλογική της εκστρατεία η Νέα Δημοκρατία στη σκανδαλολογία και κέρδισε τις εκλογές. Παρέλαβε, όμως, μια χώρα τότε πάρα πολύ ισχυρή, στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και ερχόμαστε το 2009 να πέφτει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, από τα σκάνδαλα αυτή τη φορά, από τα σκάνδαλα που η ίδια δημιούργησε στα μόλις πέντε χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από την ίδια. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., βέβαια, δεν στήριξε καμία προεκλογική του εκστρατεία στη σκανδαλολογία, απλά ήταν τόσο πολύ μεγάλα τα σκάνδαλα, που έφυγε η κυβέρνηση από μόνη της άρον-άρον και βέβαια, έκλεισε τη Βουλή πολύ πριν την ημερομηνία των ευρωεκλογών, ακριβώς για να παραγραφούν τυχόν ποινικές ευθύνες Υπουργών της για τα σκάνδαλα που η ίδια δημιούργησε κατά τη διακυβέρνησή της. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από τη Μεταπολίτευση και μετά. Είναι ένα σκάνδαλο πολιτικό, είναι σκάνδαλο θρησκευτικό και παράλληλα, είναι σκάνδαλο οικονομικό.

Και ξέρετε, δεν είναι αδίκημα μόνο άμα πλουτίσει ο ίδιος ο Υπουργός. Θεωρώ ότι είναι αδίκημα και όταν με τις πράξεις τους οι πολιτικοί κάνουν να πλουτίζουν τρίτοι. Αυτό που οφείλουμε όλοι, λοιπόν, να κάνουμε είναι να διασφαλίζουμε το δημόσιο συμφέρον. Αυτή τη στιγμή, όπως όλοι γνωρίζουμε, πλήττεται το ήθος των πολιτικών και βέβαια, όλοι οι πολιτικοί πρέπει να πούμε ότι δεν είμαστε ίδιοι. Για να διαφυλάξουμε, λοιπόν, το κύρος μας όλοι, θα πρέπει να πέσει άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. Μία από αυτές, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι και το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, στο οποίο, βέβαια, αποδείχτηκε περίτρανα στην Εξεταστική Επιτροπή ότι υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός. Έγιναν, αγαπητοί συνάδελφοι, τόσες πολλές ανταλλαγές, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και ανταλλαγές που κόστισαν χιλιάδες ευρώ στο ελληνικό δημόσιο. Είχαμε απώλεια για το ελληνικό δημόσιο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και βέβαια, όφελος για τη Μονή Βατοπεδίου και για τον ηγούμενό της κ. Εφραίμ. Εδώ, λοιπόν, θα πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε ότι θα πρέπει να προωθήσουμε την υπόθεση αυτή σε μια προκαταρκτική εξέταση, να πέσει άπλετο φως, να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που τυχόν υπάρχουν εάν υπάρχουν, αλλά να αποδοθούν ευθύνες, όμως- να διερευνηθεί η υπόθεση εις βάθος και να μην υπάρχουν σκιές πάνω από τα πολιτικά πρόσωπα. Θα πρέπει κάποτε να καταλάβουμε όλοι ότι δεν μπορούμε να διασυρόμεθα ούτε από τα μέσα ενημέρωσης, ούτε από δημοσιογράφους, ούτε από τους πολίτες, που αυτοί στο κάτω-κάτω μας εκλέγουν και σε αυτούς λογοδοτούμε. Δεν θα πρέπει να διασυρόμεθα. Θα πρέπει να λειτουργούμε πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Και απορώ γιατί οι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, από τη στιγμή που είναι και πεπεισμένοι ότι δεν υπάρχει καμία ευθύνη, δεν θέλουν να προχωρήσει αυτή η κατάσταση προς μια προκαταρκτική εξέταση, ώστε να δοθεί άπλετο φως σε ένα σκάνδαλο που ταλάνισε την ελληνική κοινωνία. Μην ξεχνάτε, κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, ότι ένας από τους λόγους που χάσατε την κυβέρνηση ήταν το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

Related Posts

Copyright © 2011-2024 perlepe.gr | Developed by Oceancube - Hosted by innoview.gr