24-2-2006 ΟΜΙΛΙΑ Στην Δ. Ο. Ιστιαίας του ΠΑΣΟΚ

Αγαπητές φίλες και φίλοι, Αγαπητές Συντρόφισσες και σύντροφοι. Σήμερα κλείνει το Τριώδιο, αλλά κάποιοι επιμένουν να διατηρήσουν τις μάσκες που φοράνε εδώ και καιρό. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους κυβερνώντες που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να εξαπατήσουν τους πολίτες. Αύριο είναι Καθαρή Δευτέρα, όμως καθόλου καθαρή δεν είναι η εικόνα, της Κυβέρνησης που εν μέσω υποκλοπών, επιστράτευσης εργαζομένων, συνεχών αντιλαϊκών μέτρων και επικίνδυνων πολιτικών επιλογών, έχει οδηγήσει τη χώρα πολλά χρόνια πίσω, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στη διεθνή της θέση. Με ανασχηματισμούς, όπως αυτόν που έκανε ο κύριος Καραμανλής πριν λίγο καιρό, το μόνο που καταφέρνει η Νέα Δημοκρατία είναι να υποδηλώνει την ανεπάρκειά της και την αδυναμία της να κυβερνήσει και να δώσει λύσεις στα πραγματικά και μεγάλα προβλήματα των πολιτών και της πατρίδας μας.

Ο Ανασχηματισμός, όπως όλοι καταλάβαμε έγινε για λόγους εσωτερικής ισορροπίας του κόμματος της Δεξιάς και όχι για την καλύτερη διαχείριση των πολιτικών ζητημάτων και των θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες. Τώρα, που θα τους οδηγήσει αυτή η επιφανειακή ανασύνταξη, μόνο ένας Μητσοτάκης ξέρει. Αγαπητοί σύντροφοι, Η κατάσταση για τους χαμηλόμισθους, τους μικροεπαγγελματίες τους αγρότες και τους χαμηλοσυνταξιούχους, πάει από το κακό στο χειρότερο. Το κοινωνικό κράτος κλονίζεται σε όλα τα επίπεδα και το μείζον πρόβλημα της ανεργίας αντί να περιορίζεται, διογκώνεται συνεχώς με τεράστιες κοινωνικές συνέπειες. Η Περιφέρεια εγκαταλείπεται και η κρατική χρηματοδότηση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, βαίνει συνεχώς μειούμενη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα απαραίτητα έργα που πρέπει να γίνουν να μένουν πίσω και η ανάπτυξη ν α ανακόπτεται. Από την άλλη, οι πολίτες αντιστέκονται, αγωνίζονται και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον με πίστη στις δυνάμεις τους και στις δυνατότητές τους. Το ΠΑΣΟΚ εκφράζοντας τη μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού ανανεώνεται και ανασυντάσσεται όπως απαιτούν οι σημερινές συνθήκες και με ηγέτη τον Γιώργο Παπανδρέου, διεκδικεί την επάνοδό του στην εξουσία, για να οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα ελπιδοφόρα για όλους εποχή. Αγαπητοί φίλοι, Οι αγώνες μας καθημερινά εντείνονται για να ανασχεθεί η νεοφιλελεύθερη επέλαση της Κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα της οικονιμικής και πολιτικής ζωής της χώρας μας.

Ορόσημο θα αποτελέσουν οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση το ερχόμενο φθινόπωρο. Δέσμευση και υπόσχεση των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ είναι η νίκη των συνδυασμών που υποστηρίζουμε σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην Εύβοια, η Νομαρχία, οι Δήμοι και οι Κοινότητες πρέπει να κερδιθούν από τους υποψηφίους μας και αυτό θα γίνει αν αναδεικνύουμε τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και τον τόπο μας, με ενότητα των δυνάμεών μας και με στόχο την ενεργό συμμετοχή των πολιτών σ’ αυτή τη διαδικασία. Νίκη λοιπόν στις εκλογές του Οκτωβρίου. Νίκη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν. Στην Ιστιαία, η Δημοτική Οργάνωση, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ πρωτοστατούν στις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων που απασχολούν τον τόπο και είμαι σίγουρη ότι θα δώσετε όπως κάνετε πάντα τον καλύτερο σας εαυτό και σ’ αυτούς τους αγώνες. Καλή δύναμη σε όλους και επιτυχίες στους στόχους της οργάνωσής σας.

Related Posts

Copyright © 2011-2022 perlepe.gr | Developed by Oceancube - Hosted by innoview.gr