28-3-2005 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: Την αναβάθμιση του ΕΚΑΒ για να καλυφθεί ολόκληρη η Εύβοια…

Θέμα: Την αναβάθμιση του ΕΚΑΒ για να καλυφθεί ολόκληρη η Εύβοια και την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας των ασθενοφόρων στο Κ.Υ. Μαντουδίου ζητά η κυρία Περλεπέ

Με ερώτηση της προς τον Υπουργό Υγείας, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, ζητά να αναβαθμιστεί το ΕΚΑΒ στην Εύβοια από τομέας που είναι σήμερα σε παράρτημα, ώστε να καταστεί δυνατή η κάλυψη από αυτή την υπηρεσία, ολόκληρου του νομού. Μέχρι τώρα ο χώρος που καλύπτεται από το ΕΚΑΒ σύμφωνα με τον κεντρικό προγραμματισμό, είναι η ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, ενώ ο υπόλοιπος νομός δεν τυγχάνει των υπηρεσιών του με σοβαρές επιπτώσεις στις υγειονομικές ανάγκες των πολιτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των κενών που υπάρχουν είναι και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Κ.Υ. Μαντουδίου, όπου από την 1.3.05 σταμάτησε η λειτουργία της βραδινής βάρδιας των ασθενοφόρων του Κ.Υ. λόγω έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα μια ευρύτερη περιοχή της βορειοκεντρικής Εύβοιας να μένει ουσιαστικά ακάλυπτη και να υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για τον πληθυσμό σε περίπτωση ανάγκης.

Με την ερώτηση της η κυρία Περλεπέ καλεί τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει ώστε, αφενός μεν να επεκταθεί η λειτουργία του ΕΚΑΒ σε ολόκληρο το νομό, και αφετέρου να αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα στο Κ.Υ. Μαντουδίου με την κάλυψη σε οδηγούς για τα ασθενοφόρα, ώστε να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε κίνδυνος μη έγκαιρης διακομιδής ασθενών. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε δηλώσεις της επισημαίνει, ότι το αίτημα για την επέκταση του ΕΚΑΒ σε ολόκληρη την Εύβοια γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό, από το γεγονός του προβληματικού οδικού δικτύου, που συνεπάγεται μεγάλους χρόνους για την διακομιδή ασθενών στα Νοσοκομεία, καθώς επίσης και την πάγια ανάγκη στελέχωσης των ασθενοφόρων με εξειδικευμένους διασώστες ώστε να υπάρχει ασφαλέστερη κάλυψη των περιστατικών. Η κυρία Περλεπέ τέλος υπογραμμίζει: « Για όλα αυτά χρειάζονται προσλήψεις προσωπικού και για τα κενά που υπάρχουν και για τις νέες ανάγκες που προκύπτουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το Υπουργείο όμως και η Κυβέρνηση αθετούν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις για χιλιάδες νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ και καθίστανται για άλλη μια φορά αφερέγγυοι στη διαχείριση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος όπως είναι η υγεία των πολιτών».

Related Posts

Copyright © 2011-2023 perlepe.gr | Developed by Oceancube - Hosted by innoview.gr