21/09/2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με Θέμα: «Ερώτηση της κυρίας Περλεπέ για την αποκατάσταση και ανάδειξη του “Πύργου Δροσίνη” στις Γούβες».

 
Η βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, με ερώτησή της προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κύριο Παύλο Γερουλάνο, ζητά να υπάρξουν άμεσες ενέργειες ώστε, να αποκατασταθεί ο “Πύργος Δροσίνη” στις Γούβες που κινδυνεύει με κατάρρευση και να αναδειχθεί το σπουδαίο αυτό μνημείο το οποίο κηρύχθηκε διατηρητέο το 1980.
 
Στην ερώτησή της η βουλευτής επισημαίνει:
 
«Σύμφωνα με την τελευταία αυτοψία που διενεργήθηκε πρόσφατα  από μηχανικό του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού διαπιστώθηκαν σημαντικότατα προβλήματα στατικότητας, τα οποία μπορούν να αποβούν καταστροφικά για το εν λόγω μνημείο.
 
Το έδαφος επίσης όπου εδράζεται το δυτικό μέρος του Πύργου σε μεγάλο μέρος έχει καταρρεύσει από κατολίσθηση, με κίνδυνο να συμπαρασύρει και τον Πύργο.
 
Με τις επερχόμενες βροχοπτώσεις θα δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα και γι’ αυτό απαιτείται άμεση σύνταξη στατικής μελέτης ώστε να προχωρήσουν στη συνέχεια εργασίες άρσης της επικινδυνότητας κατάρρευσης του κτηρίου, με θεμελίωση και βελτίωση της στατικής επάρκειάς του, εργασίες ανάδειξης όψεων του κτηρίου, ανακατασκευή της στέγης και κάθε άλλη απαραίτητη παρέμβαση, όπως αναφέρεται και στην έκθεση της αυτοψίας».

Related Posts

Copyright © 2011-2024 perlepe.gr | Developed by Oceancube - Hosted by innoview.gr