20/12/2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με Θέμα: «Δήλωση της κ. Περλεπέ για το θέμα του ΤΕΙ Χαλκίδας»

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ- Σηφουνάκη, σε δήλωσή της για τα ζητήματα που έχουν προκύψει με το ΤΕΙ Χαλκίδας και τη λειτουργία του αναφέρει:
 
« Πολύς  λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για το ΤΕΙ  Χαλκίδας και τη λειτουργία του, θέμα που συζητήθηκε πριν λίγες μέρες και στη Βουλή και όπως ανέφερε η Υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, οι ευθύνες της διοίκησης του Ιδρύματος για μια σειρά προβλημάτων είναι τεράστιες,  γι’ αυτό άλλωστε έχει ενεργοποιηθεί ο Eλεγκτής Δημόσιας Διοίκησης, ώστε να καταλογιστούν παρανομίες και οι καταγγελίες που υπάρχουν να διερευνηθούν σε βάθος, για όσες δε χρειαστεί, να παρέμβει ο εισαγγελέας.
 
Σε επικοινωνία που είχα με τον Ειδικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Βασίλη Παπάζογλου, ειδικότερα για το θέμα της καθυστέρησης συγκρότησης οργανωτικής επιτροπής για την ανάδειξη οργάνων με εκλογές, ο κύριος Παπάζογλου μου ανέφερε ότι, παρά τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες απ’ το υπουργείο να υπάρξει επικοινωνία με τους πρώην προέδρους και αντιπροέδρους του ΤΕΙ, κάποιοι εκ των οποίων θεσμικά θα πρέπει να απαρτίζουν την επιτροπή διενέργειας εκλογών, αυτοί ακόμα δεν έχουν απαντήσει. Ακόμα και στις συστημένες επιστολές που τους στάλθηκαν γι’ αυτό το ζήτημα πάλι αυτοί δεν απάντησαν.
 
Σε κάθε περίπτωση θέλω να τονίσω ως βουλευτής του νομού μας ότι, το ΤΕΙ  Χαλκίδας δεν πρόκειται ούτε να καταργηθεί, ούτε να υποβαθμισθεί, θεωρώ δε ότι για την αντιμετώπιση  των ανωτέρω προβλημάτων, δεν έχει νόημα να αναζητούνται λύσεις στα πλαίσια ενός Δημοτικού  Συμβουλίου ή άλλου τοπικού οργάνου».

Related Posts

Copyright © 2011-2024 perlepe.gr | Developed by Oceancube - Hosted by innoview.gr