17/11/2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με Θέμα: «Παρέμβαση της κ. Περλεπέ για τον βαθμό αναπηρίας ατόμων που πάσχουν από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) και Δρεπανοκυτταρική Νόσο (Δρεπανοκυτταρική και Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία )».

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, με αφορμή την τροποποίηση του Κανονισμού Εκτίμησης  Βαθμού Αναπηρίας και την προτεινόμενη μείωση του κατώτατου βαθμού αναπηρίας στο 50% για πάσχοντες από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) και Δρεπανοκυτταρική Νόσο (Δρεπανοκυτταρική και Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία), επικοινώνησε αμέσως με τους αρμόδιους υπουργούς και τους ζήτησε να μην ισχύσει η μείωση αυτή.
 
Συγκεκριμένα η βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη και τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μ.  Μπόλαρη το κατώτατο ποσοστό αναπηρίας για τους πάσχοντες από αυτές τις ασθένειες να επανέλθει στο 67% και η τροποποίηση που προτείνεται από το Υπουργείο να μην ισχύσει, αφού δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα δεδομένου ότι δεν λαμβάνονται υπόψη σημαντικές   επιπλοκές της νόσου.
 
Επίσης, ζήτησε να γίνουν δεκτές οι θέσεις της «Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας» όπως αυτές διατυπώνονται αναλυτικά γι’ αυτό το ζήτημα, σε σχετικό έγγραφο που απευθύνεται προς τον κ.  Κουτρουμάνη.
 
Οι υπουργοί δεσμεύτηκαν προς την κ. Περλεπέ ότι θα επανεξετάσουν το θέμα για να δώσουν θετική λύση.

Related Posts

Copyright © 2011-2024 perlepe.gr | Developed by Oceancube - Hosted by innoview.gr