13/01/2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με Θέμα: « Συνυπέγραψε τρείς τροπολογίες η κ. Περλεπέ που κατατέθηκαν στο πολυνομοσχέδιο».

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ- Σηφουνάκη, συνυπέγραψε με άλλους συναδέλφους της της Kοινοβουλευτικής Oμάδας, τρείς τροπολογίες που κατατέθηκαν στο σχέδιο νόμου «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής  2012-2015».


Οι τροπολογίες αυτές αναφέρονται στα εξής ζητήματα:


Η πρώτη τροπολογία  θέτει κανόνες στη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών, καθώς με βάση το άρθρο 3 παρ. 11 του πολυνομοσχεδίου θα μπορεί πλέον να ανατίθεται στις εισπρακτικές εταιρείες η ενημέρωση οφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Με την τροπολογία αυτή, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προτείνουν να παρέχεται επαρκής προστασία από τον κίνδυνο καταχρήσεων των εισπρακτικών εταιρειών σε βάρος των προσωπικών δεδομένων των οφειλετών.


Η δεύτερη τροπολογία δίνει τη δυνατότητα χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας σε φυσικά και νομικά πρόσωπα εφόσον προκύπτει ότι το σύνολο των βεβαιωμένων και εκκαθαρισμένων χρεών τους προς το Δημόσιο είναι μικρότερο από το σύνολο των βεβαιωμένων και εκκαθαρισμένων χρηματικών απαιτήσεων τους κατά του Δημοσίου. Με τον τρόπο αυτό χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να συνεχίζουν ομαλά την οικονομική τους δραστηριότητα και φυσικά πρόσωπα μπορούν να διενεργούν απρόσκοπτα τις συναλλαγές τους, χωρίς περιορισμούς εξαιτίας της αδυναμίας του Δημοσίου να προχωρήσει σε τακτοποίηση των ταμειακών οφειλών του.


Mε την τρίτη τροπολογία παρέχονται διευκολύνσεις για την αποπληρωμή οφειλών προς το δημόσιο και σε εκείνους τους οφειλέτες των οποίων οι οφειλές είναι ενήμερες, προκειμένου να συνεχίσουν να καταβάλουν με συνέπεια τις οφειλές και τις υποχρεώσεις τους και να μην καταστούν και αυτές τους ληξιπρόθεσμες.

Related Posts

Copyright © 2011-2024 perlepe.gr | Developed by Oceancube - Hosted by innoview.gr