12-07-2005 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: «Στο Υπουργείο Οικονομικών μεταθέτει την ευθύνη για την αποκατάσταση…

Θέμα: «Στο Υπουργείο Οικονομικών μεταθέτει την ευθύνη για την αποκατάσταση της αποβάθρας Λίμνης, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας». Απάντηση σε ερώτηση της κυρίας Περλεπέ

Στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εναπόκειται η έγκριση της χρηματοδότησης για την αποκατάσταση της κεντρικής αποβάθρας Λίμνης απαντά ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή η βουλευτής Εύβοιας κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη. Με την ερώτησή της η βουλευτής ζητούσε από το ΥΕΝ να χρηματοδο- τηθεί άμεσα το έργο αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής και παράλληλα να εγκριθούν όλες οι απαραίτητες πιστώσεις για αντίστοιχα έργα σε ολόκληρο το Νομό. Στην απάντησή του ο κύριος Μ. Κεφαλογγιάνης αναφέρει, ότι η υλοποίηση του προγραμματισμού του Υπουργείου του για λιμενικά έργα εξαρτάται από την έγκριση που πρέπει να δοθεί από το Υπουργείο Οικονομικών για τις σχετικές πιστώσεις.

Η κυρία Περλεπέ σχολιάζοντας την απάντηση του Υπ.Ε.Ν. τονίζει ότι πρέπει τα δύο Υπουργεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην τις μεταθέτουν το ένα στο άλλο χωρίς τελικά να γίνεται τίποτα, γιατί οι αντοχές των πολιτών έχουν τα όριά τους και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί δεν μπορεί να διαιωνίζονται από την αδράνεια και την αναποτελεσματικότητα των υπευθύνων. Η αποκατάσταση της κεντρικής αποβάθρας Λίμνης και η προώθηση των υπόλοιπων λιμενικών έργων στην Εύβοια –συνεχίζει η βουλευτής- είναι ζητήματα, που απασχολούν έντονα τους πολίτες του Νομού, αλλά φαίνεται ότι οι αρμόδιοι Υπουργοί δεν θέλουν να δώσουν λύσεις αφήνοντας για μια ακόμη φορά αβοήθητη την Περιφέρεια. Ιδιαίτερα στην Εύβοια που η οικονομική ζωή βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τη θάλασσα, η υποδομή σε λιμενικά έργα θα πρεπε να τυγχάνει της ξεχωριστής προσοχής και μέριμνας των αρμοδίων χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς υπεκφυγές, δυστυχώς όμως, αυτό δεν συμβαίνει και για μια ακόμη φορά ο νομός μας παραμένει αβοήθητος από την Κυβέρνηση σ’ ένα τόσο νευραλγικό τομέα.

Related Posts

Copyright © 2011-2021 perlepe.gr | Developed by Oceancube - Hosted by innoview.gr