11/12/2007 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: «Αθετεί η Κυβέρνηση τις δεσμεύσεις της για τους πυρόπληκτους, καταγγέλλει η κυρία Περλεπέ»

Την επιστολή του Δημάρχου Κονιστρών προς τον Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας με την οποία ζητά να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από έντονα καιρικά φαινόμενα στον πυρόπληκτο Δήμο, κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη. Στην επιστολή αναφέρεται ότι, μολονότι ο Πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί προσωπικά, χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης και προστασίας και για τον εν λόγω Δήμο που υπέστη τεράστιες καταστροφές από τις πυρκαγιές, μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί οι αναγκαίες πιστώσεις. Η κυρία Περλεπέ σε δήλωσή της αναφέρεται ότι η κυβέρνηση αθετεί τις υποσχέσεις της και αφήνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Νομό μας αβοήθητη ιδιαίτερα δε τους πυρόπληκτους Δήμους, που έχουν άμεση ανάγκη χρηματοδότησης για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πυρκαγιών, αλλά και για να προλάβουν νέες καταστροφές από νέες θεομηνίες.

Πρέπει να δοθούν χρήματα στους Δήμους για τα επείγοντα έργα προστασίας των πολιτών, αλλά και για έργα υποδομών που θα θωρακίζουν σε κάθε περίπτωση τις τοπικές κοινωνίες και συνολικά το Νομό μας από κάθε είδους φυσικές καταστροφές. Δεν μπορεί πλέον να υπάρχουν καθυστερήσεις και υπαναχωρήσεις στις υποχρεώσεις της κυβέρνησης προς τους πυρόπληκτους, όπως δεν μπορούν να περιμένουν άλλο η Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση τους πόρους που δικαιούνται για να ανταποκριθούν στο ρόλο τους. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, καταλήγει η βουλευτής στη δήλωσή της.

Related Posts

Copyright © 2011-2024 perlepe.gr | Developed by Oceancube - Hosted by innoview.gr