08/02/2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με Θέμα: «Επιστολή της κ. Περλεπέ στον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Μανιάτη, για τα Φωτοβολταϊκά των Αγροτών του νομού μας».

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, σε συνέχεια των προσπαθειών που καταβάλλει υπέρ των επαγγελματιών Αγροτών του Νομού μας που  θέλουν να επενδύσουν σε Φωτοβολταϊκούς σταθμούς, απέστειλε προς τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτη σχετική επιστολή, στην οποία αναφέρει τα εξής:

 

« κύριε  υφυπουργέ,

 

Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υ.Π.Ε.Κ.Α. με υπηρεσιακούς  παράγοντες στις 25 Ιανουαρίου και στην οποία συμμετείχα ως βουλευτής, σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει από την απόφαση της  Ρ.Α.Ε. για την συμμετοχή των νέων παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας στην Εύβοια  από Αιολικά Πάρκα και Θερμικούς Σταθμούς, στo κόστος των  έργων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας που πραγματοποιούνται  στον  νομό, θέλω να επισημάνω τα εξής:

      Μετά από προσπάθειες μηνών και δεσμεύσεις της πολιτείας και αφού η Ρ.Α.Ε.  αναγνώρισε  ότι το δίκτυο της Εύβοιας δεν είναι κορεσμένο  με την απόφασή της με αριθμό Ρ.Α.Ε. 1291/2011 (ΦΕΚ 2675- Β΄ / 09-11-2011), αύξησε την ισχύ για φωτοβολταϊκά πάρκα στην Εύβοια  κατά 24.0000 ΚW.

      Η απόφαση αυτή θεωρείται ικανή να καλύψει τα αιτήματα των επαγγελματιών Αγροτών του νομού για φωτοβολταϊκά πάρκα δεδομένου ότι γι΄ αυτούς  τους Αγρότες δεν εφαρμόσθηκαν οι προβλέψεις του νόμου 3851/10  βάση των οποίων οι αιτήσεις τους γι΄ αυτές τις επενδύσεις  σε Φ/Β  θα έπρεπε να είχαν εξεταστεί κατά προτεραιότητα έναντι άλλων ενδιαφερομένων. Δυστυχώς, αυτή η προτεραιότητα δεν τους δόθηκε  με ευθύνη  της ΔΕΗ και κάποιων τοπικών στελεχών της  όπως και με ευθύνη της  Ρ.Α.Ε.

   Στην προαναφερόμενη απόφασή της η  Ρ.Α.Ε.  έθεσε σαν όρο, οι νέοι παραγωγοί   να συμμετέχουν στο κόστος κατασκευής των νέων έργων που πραγματοποιούνται στην Εύβοια για μεταφορά  ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από  Αιολικά  Πάρκα και  Θερμικούς  Σταθμούς.

   Με βάση τα ανωτέρω κύριε Υφυπουργέ, σας ζητώ να παρέμβετε και να ζητηθούν από τη  Ρ.Α.Ε.   και  από τη Δ.Ε.Η.   τα ακόλουθα:

α) Tην απαλλαγή   των Αγροτών επενδυτών σε Φ/Β της Εύβοιας  από την υποχρέωση καταβολής του πρόσθετου κόστους στην κατασκευή των νέων έργων μεταφοράς Η/Ε  που πραγματοποιούνται  στο Νομό.

 

β) Οι αιτήσεις   των Αγροτών  για Φ/Β  να θεωρηθούν εμπρόθεσμες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα κατάθεσής τους στις 10/02/2011    

    

γ) Οι συμβάσεις αυτές  που θα υπογραφούν με ΔΕΗ  και  ΔΕΣΜΗΕ, να προβλέπουν την τιμή / kwh  που ίσχυε στις 10/02/2011 ή στις 10/10/2010».

 

 

 

Related Posts

Copyright © 2011-2024 perlepe.gr | Developed by Oceancube - Hosted by innoview.gr