05/12/2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με Θέμα: «Να μην καταργηθεί το Ειρηνοδικείο Καρύστου, ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης η κ. Περλεπέ».

Aπ’ αφορμή τη διαφαινόμενη κατάργηση του Ειρηνοδικείου Καρύστου στα πλαίσια του σχεδίου εξορθολογισμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τη γενικότερη κατάργηση των περιφερειακών Ειρηνοδικείων, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, συνάντησε τον αρμόδιο υπουργό κύριο Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και του ζήτησε να μη περιληφθεί στα καταργούμενα Ειρηνοδικεία αυτό της Καρύστου.
 
Όπως τόνισε στον υπουργό η κ. Περλεπέ, η κατάργηση του Ειρηνοδικείου στην Κάρυστο θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής αφού θα απαιτείται να διανύουν μια πολύ μεγάλη απόσταση για να μεταβούν σε άλλο Ειρηνοδικείο, ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα, ενώ δεν θα υπάρξει κανένα ουσιαστικό οικονομικό όφελος για το κράτος.
 
Ο κ. Παπαϊωάννου απαντώντας στο αίτημα της βουλευτού ανέφερε ότι το πιθανότερο είναι να μην καταργηθεί το Ειρηνοδικείο Καρύστου, αλλά στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, δεσμεύτηκε ότι θα λειτουργήσει μεταβατική έδρα, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι με μετακινήσεις.

Related Posts

Copyright © 2011-2024 perlepe.gr | Developed by Oceancube - Hosted by innoview.gr