03-01-2006 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: «Δεν δεσμεύεται το ΥΠΕΣΔΑ για χρηματοδότηση της…

Θέμα: «Δεν δεσμεύεται το ΥΠΕΣΔΑ για χρηματοδότηση της επισκευής του οδικού δικτύου της Κοινότητας Καφηρέα. Απάντηση σε ερώτηση της κυρίας Περλεπέ»

Με γενικότητες απάντησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Νάκος στην ερώτηση της βουλευτού Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρίας Κατερίνας Περλεπέ-Σηφουνάκη, με την οποία ζητούσε την χρηματοδότηση της επισκευής και ασφαλτόστρωσης του μήκους 65 χιλιομέτρων οδικού δικτύου της Κοινότητας Καφηρέα. Στην απάντησή του ο Υφυπουργός αφού παραθέτει τα κονδύλια που έχουν διατεθεί στην Ν.Α. Εύβοιας για αντίστοιχους σκοπούς, καθώς και το ποσό που δικαιούται η Κοινότητα Καφηρέα από το πρόγραμμα «Θησέας», προτρέπει την εν λόγω κοινότητα «να προτείνει για ένταξη νέα έργα» στο πλαίσιο της κατανομής του 35% των πιστώσεων του πιο πάνω προγράμματος. Επίσης σημειώνει αόριστα, ότι το Υπουργείο στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών του δυνατοτήτων και της ιεράρχησης αναγκών για το έτος 2005, θα εξετάσει την δυνατότητα επιπρόσθετης χρηματοδότησης της Κοινότητας αυτής για την αντιμετώπιση προβλημάτων του προκλήθηκαν από καιρικά φαινόμενα στο οδικό της δίκτυο.

«Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα» χαρακτήρισε η κυρία Περλεπέ τις αναφορές του Υφυπουργού και τόνισε ότι στην Ελλάδα του 2005 και οι πιο απομακρυσμένες περιοχές πρέπει να έχουν την υποστήριξη των αρμόδιων κρατικών αρχών για να αντιμετωπίσουν ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως αυτό της οδοποιίας και της σύνδεσής τους με τα αστικά κέντρα. Όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης σ’ αυτή την περιοχή της Εύβοιας, η βουλευτής υπογράμμισε ότι αυτές συναρτώνται άμεσα με την ύπαρξη ή όχι κατάλληλου και επαρκούς οδικού δικτύου και κάθε καθυστέρηση ή υποτίμηση των έργων που πρέπει να γίνουν, βλάπτουν ευθέως τους κατοίκους και την ποιότητα ζωής τους. Γι’ αυτό, αντί το ΥΠΕΣΔΑ να ζητά επανυποβολή προτάσεων για ένα πρόβλημα που είναι απόλυτα γνωστό και οξύ, ας αποφασίσει επιτέλους τη χρηματοδότηση, πριν μια ακόμη περιοχή οδηγηθεί στον απόλυτο μαρασμό και την εγκατάλειψη.

Related Posts

Copyright © 2011-2021 perlepe.gr | Developed by Oceancube - Hosted by innoview.gr