01/03/2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με Θέμα: «H κ. Περλεπέ για ζητήματα του Eφαρμοστικού Νόμου, αρμοδιότητας Υπουργείων Υγείας και Εργασίας».

Κατά τη συζήτηση του Εφαρμοστικού Νόμου στη Βουλή την Τετάρτη 29/02/2012, σχετικά με τα μέτρα και τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν στους τομείς της Υγείας και Εργασίας, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη αναφέρθηκε στην ομιλία της και στα ακόλουθα ζητήματα:
- Για τα γενόσημα και τη δραστική ουσία:
«Επειδή πολύς λόγος έχει γίνει και Υπουργοί έχουν βγει στα κανάλια και λένε ότι οι γιατροί δεν θέλουν τα γενόσημα, θέλω να πω το εξής: Αυτό είναι μέγα λάθος. Όλοι οι γιατροί θέλουν τα γενόσημα. Και γράφουν γενόσημα. Και θα γράψουν και πολλά περισσότερα. Κι ας πάνε και στο 50% και στο 80% οι συνταγές με γενόσημα. Να ξέρουμε, όμως, ποιο γενόσημο είναι. Να υπάρχει και η εμπορική ονομασία.
Κατ’ αρχήν, από το μέτρο αυτό δεν υπάρχει κανένα οικονομικό αντίκρισμα. Μπορεί να είναι επιταγή της τρόικα, αλλά μπορεί να μας δίνει τη δραστική ουσία
 και να είναι και η εμπορική ονομασία. . . . . . .
Έχουμε χρόνια αρρώστους που παίρνουν συγκεκριμένα φάρμακα.
Δεν μπορείς σε αυτό τον άρρωστο που έχει ρυθμιστεί από μία αγωγή εδώ και χρόνια, να του πεις, «τώρα θα πάρεις τη φαρμακευτική ουσία και όποιο φάρμακο έρθει». . . .  Θα πρέπει υπεύθυνος να είναι πάντα ο γιατρός. Όπως είναι υπεύθυνος για τη διάγνωση, πρέπει να είναι και για τη θεραπεία. Δεν μπορεί ο φαρμακοποιός να αλλάζει το φάρμακο κατά το δοκούν, λέγοντας στον άρρωστο ότι υπάρχει φάρμακο πιο φθηνό από αυτό που του έχει γράψει ο γιατρός και να του δίνει το πιο φθηνό. Υπεύθυνος είναι μόνο ο γιατρός για τη θεραπεία που γράφει στον άρρωστό του.
Υπάρχει κι ένα δεύτερο σημείο: Μπορεί να δημιουργηθεί μία καρτελοποίηση σε αυτόν τον τομέα από εταιρείες εισαγωγής γενόσημων. Πώς θα μπορέσουμε να την αποτρέψουμε;
Δεν πρέπει να δημιουργήσουμε ανασφάλεια ούτε στον ασθενή ούτε στο γιατρό ούτε στο φαρμακοποιό.
Και, βέβαια, χρειάζεται διαρκώς ένας έλεγχος από τον ΕΟΦ. 
-Για τις ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπ. Εργασίας:
« Η σύσταση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης διασφαλίζει την βιωσιμότητα των επικουρικών συντάξεων. Πολύ σημαντική είναι η ρύθμιση που αφορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων και των υποαπασχολούμενων, γι΄αυτή την περίοδο της υψηλής ανεργίας.
Επίσης, θετική είναι η ρύθμιση για διευκολύνσεις  σε δανειολήπτες από φορείς κοινωνικής ασφάλισης και από το μετοχικό ταμείο  πολιτικών υπαλλήλων. Τέτοιες αλλά και ακόμα πιο γενναίες διευκολύνσεις πρέπει να προωθηθούν άμεσα για όλους και δανειολήπτες».

Related Posts

Copyright © 2011-2024 perlepe.gr | Developed by Oceancube - Hosted by innoview.gr