05/12/2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με Θέμα: «Ο προϋπολογισμός του 2012 είναι ο κρισιμότερος των τελευταίων δεκαετιών, τόνισε η κ. Περλεπέ».

«Δεν μπορεί να μεταφέρονται όλες οι αμαρτίες του καπιταλισμού μονοδιάστατα στις πλάτες ενός και μόνο λαού και στη συγκεκριμένη περίπτωση του Ελληνικού», επεσήμανε η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ – Σηφουνάκη, στην αρχή της ομιλίας της στη βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2012 τονίζοντας:
 
«Είναι πλέον εμφανές σε όλους ότι η κρίση δεν έχει ως βασικό παρανομαστή τη χώρα μας αλλά όλα τα κράτη της Ευρωζώνης και της Ευρώπης και εκτός από κρίση χρέους είναι και συστημική κρίση».
 
Hβουλευτής υπογράμμισε ότι, ο προϋπολογισμός θα πετύχει στο βαθμό που επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και στο μέτρο που θα στηριχθεί το κοινωνικό κράτος για να αντέξει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στις δαπάνες που έχουν εγγραφεί για το κοινωνικό κράτος, το κάθε Ευρώ θα πρέπει να αποδίδει κοινωνικό όφελος στο 100% της αξίας του».
…………..
«Επίσης, επιτυχία που θα καθορίσει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, είναι η λειτουργία του Ε.Σ.Π.Α. και των δυνατοτήτων του στον ύψιστο βαθμό. Ό,τι δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια για τη μεγαλύτερη απορροφητικότητά του, οφείλουμε να το πετύχουμε τώρα μέσα στο 2012. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Το fasttrack πρέπει να ισχύσει, εκτός από τις μεγάλες επενδύσεις και για τις μικρές επιχειρηματικές δραστηριότητες, χωρίς γραφειοκρατία και καθυστερήσεις.
 
Η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά είναι το ζητούμενο, για να πάρει μπρος πάλι η οικονομία στη βάση της, με την αυτενέργεια του κάθε πολίτη που τολμά να επιχειρεί. Για όλα αυτά είναι πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο η αύξηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων στα 7,7 δις ευρώ ή 11,76% περισσότερο σε σχέση με τον Προϋπολογισμό του 2011.
……………………..
Ο στόχος για δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος υποδηλώνει το τέλος μιας εποχής όπου υπήρχε πλήρης αναντιστοιχία μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης.
 
Έχει γίνει πολύς λόγος για αυτή την αντίφαση. Θα ήθελα, όμως, να κάνω εδώ και μία επισήμανση. Στην νέα ισορροπία που προσδοκούμε, αυτοί που πραγματικά παράγουν, πρέπει να είναι και αυτοί που θα καταναλώνουν το αποτέλεσμα του κόπου τους και της εργασίας τους».
 
Kλείνοντας την ομιλία της η κ. Περλεπέ ανέφερε:
«Αυτός ο Προϋπολογισμός ας είναι μια αφετηρία ενός νέου συμβολαίου του κράτους με τους πολίτες και τις παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας της χώρας μας στη βάση της κοινωνικής δικαιοσύνης, για την εξασφάλιση ενός στέρεου μέλλοντος στην Ελλάδα, χωρίς εξαναγκασμούς και βίαιες προσαρμογές στην οικονομία και στις ζωές των ανθρώπων».

Related Posts

Copyright © 2011-2024 perlepe.gr | Developed by Oceancube - Hosted by innoview.gr